Werken Turnhoutsebaan: opstart laatste fase

De werken aan het kruispunt Liersebaan/De Rest zijn bijna rond. Het gescheiden rioleerstelsel ligt er, en ook de nieuwe voet- en fietspaden zijn zo goed als klaar. In augustus starten we met de laatste fase: de aanleg van de toplaag in asfalt en het aanbrengen van de belijning. Deze laatste werken duren normaal gezien tot 11 augustus 2017.

Tweede week van augustus: toplaag asfalt

In de tweede week van augustus worden de toplaag in asfalt en de belijning aangebracht over de hele werfzone tussen de Wisselstraat en de Oude Baan. Om de hinder te beperken gaan we te werk in drie deelfases. Tijdens de drie fases raden we zwaar en doorgaand verkeer over de Turnhoutsebaan (N12) af. Zwaar en doorgaand verkeer kan gebruik blijven maken van de huidige omleiding: via Schoolstraat, Putttenhoflaan, Oelegemsteenweg, Schildesteenweg, Vincent Goossenslaan en de Zandhovensteenweg naar het op- en afrittencomplex 19 van de E34 en vanaf complex 20 van de E34 via Rodendijk, Kerkstraat, Voorne, Sint-Antoniusbaan naar de N12.
 
Fase 1: van 7 t.e.m. 9 augustus 2017
In deze fase werken we van de Oude Baan tot vlak voor het kruispunt met de Liersebaan. Tijdens deze dagen wordt de Turnhoutsebaan (N12) volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide rijrichtingen. De winkels van Schilmart blijven bereikbaar via een aparte omleiding. Lokaal verkeer blijft in beide richtingen mogelijk tot aan de afgesloten werfzone.

Fase 2: 10 augustus 2017
In fase 2 wordt het kruispunt met de Liersebaan aangepakt. Het doorgaand verkeer over de Turnhoutsebaan (N12) wordt niet onderbroken, maar zal wel moeizaam verlopen. Het verkeer uit beide richtingen verloopt immers over één rijstrook ter hoogte van de werfzone. Doorgaand verkeer dat zwaarder is dan 7,5 ton volgt nog steeds de omleiding voor doorgaand verkeer.

Fase 3: 11 augustus 2017
In fase 3 werken we van vlak voor het kruispunt met de Liersebaan tot en met het kruispunt met de Wisselstraat. Ook in deze fase wordt de Turnhoutsebaan (N12) opnieuw afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Lokaal verkeer blijft mogelijk tot aan de afgesloten werfzone.

Bereikbaarheidsadviseur beantwoordt uw vragen
Heeft u nog vragen? Dan kunt u terecht bij de bereikbaarheidsadviseur. Dat kan via mail op bereikbaar.antwerpen [at] wegenenverkeer.be of op het gsm-nummer 0477 477 476. Alle informatie en contactgegevens vindt u ook op de website van het AWV: www.wegenenverkeer.be/schilde.

Vind ik leuk