mama en zoon in auto

Heb je deze zomer een vakantie gepland?

Vergeet niet om je reisdocumenten op tijd in orde te brengen én hiervoor een afspraak te maken bij onze dienst burgerzaken. Niets is zo vervelend als last-minute stress vlak voor je langverwachte vakantie. Of erger nog, ontdekken dat je paspoort verlopen is wanneer je al met je koffers bij de gate staat.

Kids-ID

Wanneer je met kinderen onder de 12 jaar reist, heb je voor hen een kids-ID nodig. Zo’n elektronisch identiteitsdocument is niet verplicht in België, maar wél in heel wat andere landen. De Kids-ID blijft drie jaar geldig, zelfs als je oogappel intussen ouder dan 12 jaar wordt. Wist je dat je op het kaartje tot maar liefst zeven (!) telefoonnummers kunt programmeren? In geval van nood of een verloren gelopen kind, contacteren hulpverleners de (groot)ouders, kennissen, vrienden ...

Reizen onder begeleiding

Reist je kind onder begeleiding van een andere volwassene of vereniging? Dan moet je een reistoelating aanvragen. Maak je een verre reis, of een citytrip naar Londen? Weet dan dat je buiten de Europese Unie een internationaal paspoort nodig hebt, ook voor de kleinste wereldreizigers. Controleer dus zeker de geldigheid van je reispas voor je je koffers pakt.

Goede reis!