Behaagactie

Wat 

De Milieuraad, het gemeentebestuur van Schilde en vzw Natuurpunt slaan elk jaar de handen in elkaar voor de Behaag… Natuurlijk-actie. Een actie om het aanplanten van streekeigen hagen te bevorderen. Via de milieudienst kunt u groenpakketten aankopen aan gunstige prijzen. 
 

Waarom streekeigen groen?

Hagen, houtkanten en bomenrijen zijn in ons cultuurlandschap vaak de enige verbinding tussen de overgebleven natuurgebieden. Gemengde hagen en houtkanten in landelijke gebieden en privé-tuinen kunnen samen groene linten vormen en zo de verdwenen struwelen, houtkanten en hakhoutbosjes gedeeltelijk vervangen en voor een waardevoller landschap zorgen.

Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten... en zijn heel wat bugdetvriendelijker.
 

Actie 2019

  • Klik hier voor het aanbod van haagplanten, klimplanten en bomen en knotpoten.
  • U kunt uw bestelling doormailen of afgeven bij de milieudienst en per overschrijving betalen tot donderdag 24 oktober 2019.
  • Op zaterdag 7 december tussen 12 en 14 uur haalt u uw bestelling af bij het gemeentemagazijn van de dienst der werken, Rozenhoek 2 in Schilde.
  • U krijgt ook plant- en snoeitips, afstandsregels en een beschrijving van de verschillende planten die u kocht.

Het bestelformulier vindt u onderaan deze pagina.
 

Extra aanbod: bomen van het jaar

Dit jaar zijn er drie loofboomsoorten in het aanbod: knotwilgpoot, kweepeer en inheemse vogelkers. De bomen hebben een stamomtrek van 8 à 10 cm op 1 m hoogte. De totale hoogte is 2,5 tot 3 m. Daarnaast nog vier fruitboomsoorten: pruim, kers, appel en peer. Deze soorten zijn zelfbestuivend. De fruitbomen zijn halfstammen en hebben een stamomtrek van 8 à 10 cm op 1 m hoogte. Voor al deze bomen wordt een steunpaal meegeleverd.