Ga je verhuizen en moet je een verhuiswagen of verhuislift plaatsen op het voetpad, het fietspad, een parkeervak of de rijbaan? Laat je iets groots leveren en moet de vrachtwagen of lift zich kort plaatsen op het voetpad, het fietspad, een parkeervak of de rijbaan? Ben je een aannemer, ga je (ver)bouwen en moet je een werfvoertuig, bouwmaterialen, kraan, stelling, container of iets anders plaatsen op het voetpad, parkeervak of de rijbaan? Werk je voor een nutsmaatschappij of gemeentelijke diensten en wil je werken uitvoeren?

Voor bovenstaande zaken heb je een toelating voor 'inname openbaar domein' nodig. Je krijgt met deze vergunning de toestemming om een afgesproken deel van het openbaar domein voor een vastgelegde periode in te nemen. 

Aan je toelating voor 'inname openbaar domein' wordt steeds een signalisatievergunning gekoppeld: hierin wordt afgesproken welke verkeersborden je moet plaatsen. Het is immers wettelijk verplicht om bij een inname van het openbaar domein de juiste verkeersborden te voorzien om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen. 

Heb je borden nodig voor een parkeerverbod voor een verhuis of levering? Dan kun je borden ontlenen via de dienst der werken. 

  1. Vul onderstaand aanvraagformulier ten laatste 1 week op voorhand in.
  2. Je ontvangt een bevestigingsmail waarmee je de parkeerverbodsborden kunt ophalen bij magazijn dienst der werken, Rozenhoek 2, Schilde. Je betaalt een waarborg van 75 euro per set van twee borden (contant). 
  3. Je plaatst de borden ten laatste 24 uur op voorhand. 
Openingsuren magazijn  
maandag tot en met vrijdag
 
8 tot 12 uur
12.30 tot 15.30 uur
Aanvraagformulier - toelating 'inname openbaar domein' met parkeerverbodsborden

Voor grote werken die door aannemers worden uitgevoerd, moet er een uitgebreider formulier ingevuld worden. Dit geldt zowel voor wegenwerken als bouwwerken.

Deze aanvragen moeten ten laatste twee weken op voorhand ingediend worden bij de dienst mobiliteit, vergezeld van een signalisatieplan.

Aanvraagformulier - signalisatievergunning grote werken (aannemer)