Bij de selectie van de plant- en boomsoorten wordt veel aandacht geschonken aan streekeigen soorten. De voordelen van streekeigen groen tegenover uitheems (sier)groen zijn immers talrijk. Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten ... en zijn heel wat vriendelijker voor je portemonnee. De streekeigen planten worden duidelijk aangegeven in het overzicht.

Ook dit jaar zitten er vier fruitboomsoorten in het aanbod: pruim, kers, appel en peer. De soorten zijn zelfbestuivend. Ze hebben een formidabele bloei, een waar eldorado voor wilde bijen en hommels. En ook de vogels en vlinders maak je blij met het fruit. Hoewel je er waarschijnlijk liever zelf van wilt genieten. Bij al deze bomen wordt een steunpaal meegeleverd.

Bekijk het aanbod
  1. Bekijk de plantenlijst en maak je keuze.
  2. Vul het bestelformulier in ten laatste op vrijdag 14 oktober 2022
  3. Betaal je bestelde planten ten laatste op vrijdag 14 oktober 2022 via overschrijving:
    • Via het rekeningnummer van de gemeentelijke milieuraad (BE18 4037 1233 8165) met de mededeling "Behaagactie 2022 - <je voor- en achternaam>)
  4. Kom je planten oppikken op zaterdag 26 november 2022 tussen 12 en 14 uur aan het magazijn van de dienst der werken (Rozenhoek 2, Schilde). 
  • Het plantgoed moet binnen de grenzen van gemeente Schilde worden aangeplant.
  • De betaling gebeurt onmiddellijk na de bestelling.
  • De mogelijke uitval van het aangeplante goed is ten laste van de besteller.
  • Dit aanbod mag niet voor beroepsdoeleinden gebruikt worden