Kunst- en brocantemarkt Schilde

Snuiteren en beleven

Kunstenaars, ambachtslui en brocanteurs uit heel Vlaanderen tonen en bieden hun waren te koop aan. Tussen 10 en 18 uur wordt het Schildehof omgetoverd tot een bijzonder charmante belevenismarkt voor jong en oud.

Naast de talloze kraampjes is er ook een mooi aanbod aan animatie. Zo zijn de broers Bernaerts van het tv-programma ‘Rijker dan je denkt’ opnieuw van de partij om kunst- en antiekvoorwerpen te schatten. Heb je een kunstwerk of object waarvan je denkt dat het iets waard zou kunnen zijn? Laat het vrijblijvend schatten tussen 14 en 17 uur in de Oranjerie. Maximaal twee voorwerpen per persoon. Inschrijven is verplicht en de plaatsen zijn beperkt. Laat deze kans niet liggen!

Voor wie wil verpozen is er natuurlijk het prachtige decor van het park en de kasteelvijver. Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Eleanor. Deze vierkoppige band voorziet in erg toepasselijke gipsy swing en jazz manouche-deuntjes. Om het heerlijk nostalgische sfeertje helemaal te onderstrepen zijn er acts van The Time Machine Travellers die je meenemen naar de Roaring Twenties. Jezelf vastleggen op de gevoelige plaat op grootmoeders wijze? Dat kan. Met zijn gigantische zilvernitraatcamera komt fotograaf Otto Silbermann kiekjes schieten van het zomerse gebeuren.

Eten en drinken kun je naar believen aan één van de kraampjes op het gezellige terras.

Wanneer Zondag 12 juni
Uur 10 tot 18 uur
Locatie Oranjerie
De Pont 45
Schilde
Meer info cultuur@schilde.be