Raad voor personen met een beperking

Openingsuren & contact

Gezin en welzijn

Eugeen Dierckxlaan 24
2970 Schilde

Openingsuren

Vandaag: tot en van tot
Morgen: tot en van tot
Telefoon03 380 07 44
jeugd [at] schilde.be

Over de raad voor personen met een beperking

De gemeentelijke raad voor personen met een beperking stelt het welzijn van de gehandicapten en de zieken en hun integratie in de gemeenschap voorop. De raad houdt daarbij contact met het gemeentebestuur en het OCMW.
Jaarlijks organiseert de raad een gemeentefeest voor gehandicapten, zieken en hun begeleiders. De raad voor personen met een beperking doet ook mee aan andere activiteiten, zoals de rolstoelwandeling. 

Samenstelling

De raad is samengesteld uit een voorzitter, ondervoorzitter, een secretaris, penningmeester en raadsleden. Voor specifieke onderwerpen kan de raad ook ervaringsdeskundigen uitnodigen. De raad staat los van politiek, ideologie, filosofie en godsdienst.

  • Elke vereniging of instelling (met als doel het welzijn en de integratie te bevorderen van personen met een handicap) die gevestigd is in Schilde, kan 2 raadsleden afvaardigen. Dit zijn de stemgerechtigde leden.
  • De raadgevende leden zijn de schepen van Sociaal Welzijn, de ambtenaar Sociaal Welzijn, een vertegenwoordiger van het OCMW en de binnen de doelstelling geëngageerde inwoners.

voorzitter: /
ondervoorzitter: /
secretaris: Hugo De Loght, hugo.de.loght [at] telenet.be
penningmeester: /

Verslagen

De verslagen zijn op te vragen via welzijn [at] schilde.be.