#blijfsporten

We vatten voor jullie enkele sportieve tips samen

Er zijn in onze gemeente verschillende sport- en speelpunten waar jong en oud zich in openlucht kan uitleven.

Onze gemeente is een gloednieuw mountainbikeparcours rijker dat klaarligt om door jullie getest te worden. De rode lus doorheen Schilde is 30 km lang en start aan Werf 44 (Schoolstraat 44). De groene lus doorheen 's-Gravenwezel is jammer genoeg nog niet klaar voor gebruik. 

Bent u geen fervente sporter? Dan is een wandeling of fietstocht in de natuur in uw eigen buurt een uitstekend idee.

  • Nieuwe wandelingen - update 16 maart: de Schildense wandelclub De Bosgeuzen biedt wandelaars een gevarieerde omloop aan over achter- en tussenpaadjes en over veld- en boswegen. De Boerenschans en het Breeveld voeren u eveneens naar het natuurdomein Schildehof. De wandelingen vangen aan bij de hoofdingang van de Sint-Guibertuskerk, Kerkplein in Schilde. Ter plekke parkeren is geen probleem. Bekijk hier de routes voor 6 km, 8.5 km en 12.5 km. De bewegwijzering is aanwezig vanaf zaterdag 20 maart tot en met zondag 11 april 2021.
  • Maak eens gebruik van trage wegen op uw wandeling. Zo ontdekt u zeker nieuwe plaatsen in onze gemeente.
  • Stippel een wandel- of fietsroute uit in uw buurt aan de hand van wandelknooppunten en het fietsnet.
  • Maak een historische wandeling of fietsroute doorheen Schilde.
  • Graag even een rustpuntje op uw wandeling of fietstocht? Op dit plan ziet u snel waar er allemaal zitbanken staan in onze gemeente
  • Weet u welke regels u moet volgen als voetganger? Hier staan ze overzichtelijk op een rij. 

Houd tijdens het sporten altijd rekening met de geldende coronamaatregelen. Meer informatie hierover op www.schilde.be/corona.