boosterprik

Op 4 februari besliste de Vlaamse regering om alle 12- tot 17-jarigen de kans te geven om een boosterprik van het COVID-19-vaccin te halen. Het vaccinatiecentrum Voorkempen in Malle organiseert in februari drie momenten waarop het boostervaccin gegeven wordt. Er wordt dus geen uitnodiging per post, via e-mail of e-box gestuurd.

De prikmomenten worden op dit moment georganiseerd op:

  • zaterdag 12 februari: tussen 14 en 17 uur;
  • woensdag 16 februari: tussen 14 en 18 uur;
  • donderdag 24 februari: tussen 16 en 18 uur.

Wil je je boosterprik halen, dan moet je je eerst digitaal registreren. Dat kan via deze link. Indien nodig kun je de afspraak ook telefonisch maken via het callcenter op 03 201 50 40, elke werkdag tussen 9 en 13 uur.

Toestemming van de ouders

Om de 12- tot 17-jarigen een boostervaccin te geven, moet er toestemming zijn van de ouders nadat ze zich goed geïnformeerd hebben. Eén van de ouders (of voogden) moet deze toestemming schriftelijk geven via een document dat terug te vinden is op www.laatjevaccineren.be. Op het moment van vaccinatie moet de jongere het ondertekende document afgeven. Zonder officieel geïnformeerde toestemming kan het boostervaccin niet gegeven worden.

Alle 12- tot 17-jarigen die hun tweede basisvaccinatie minimum vier maanden geleden kregen, komen in aanmerking voor het boostervaccin.