Bunker zoekt...

BUNKER ZOEKT… creatievelingen die hem willen adopteren

Zo goed als iedereen kent wel een bunker bij hem in de buurt. Sommige liggen in een open veld en zijn van meters ver zichtbaar. Anderen liggen vaak goed verstopt in het landschap, zijn ingegraven of overgroeid met klimop ... Bunkers zijn in onze regio ruim aanwezig en vormen soms zelfs een vertrouwd deel van de straat of het landschap. De meeste bunkers hebben inmiddels hun militaire functie verloren. Ze staan leeg en worden vaak verwaarloosd. In tegenstelling tot grotere verdedigingswerken, zoals bijvoorbeeld forten, zijn deze compacte betonnen gebouwen kleiner en vaak ook minder indrukwekkend. Toch zijn bunkers vaak waardevol erfgoed. Ze vertellen een belangrijk stuk over de geschiedenis van onze regio en de verdediging van de grens ten noorden van Antwerpen.

Bunkers op een frisse manier bekeken
Met het project BUNKER ZOEKT... wil Erfgoed Voorkempen bunkers op een frisse, positieve manier in de kijker brengen. Erfgoed Voorkempen stelt in het voorjaar 2019 leegstaande bunkers open voor adoptie! Iedereen met een creatieve geest kan zo’n bunker adopteren, alleen of samen met de school, vereniging, jeugdbeweging … Gedurende een tweetal maanden mag u dan in een bunker een creatief idee, project of activiteit uitwerken. Zo kunt u een bunker omvormen tot een levensgroot kunstwerk en een fotogalerij, pop-up store of theehuisje inrichten. Of op het dak van een bunker een podium bouwen voor uw bandje of toneelgroep.

Over Erfgoed Voorkempen
Erfgoed Voorkempen is een samenwerkingsverband tussen 8 gemeentes waaronder Schilde. Ze komen naar buiten met allerlei projecten rond erfgoed. Het project BUNKER ZOEKT… is er eentje van.

 

Meer informatie
Erfgoed Voorkempen, 03 312 98 72, toplina.puttemans [at] rldv.be