Laatjevaccineren

Ben je 65 of ouder, dan krijg je binnenkort een derde prik van het COVID-19-vaccin. Deze prik zal gebeuren met een mRNA-vaccin (Pfizer), ook al kreeg je voordien AstraZeneca of Johnson & Johnson.

 

Van oud naar jong
Eerst is de groep van 85-plussers aan de beurt. De uitnodigingen voor deze doelgroep werden reeds op 27 september verstuurd. In het vaccinatiecentrum worden volgende vaccinatiemomenten voorzien:

  • 14 oktober: namiddag
  • 15 oktober: voormiddag
  • 16 oktober: voormiddag

De andere uitnodigingen (65-plussers) volgen later. Hiervoor wachten we nog op richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Hulp voor ouderen
Heb je buren, familie, kennissen … die best wat hulp of begeleiding kunnen gebruiken om in het vaccinatiecentrum te geraken? Neem contact op met die persoon en bied je hulp aan. Het idee dat iemand klaar staat om te helpen is voor veel mensen een geruststelling.

Vaccinatie dicht bij huis
In uitzonderlijke gevallen kan thuisvaccinatie door de huisarts gebeuren. Ook kan de huisarts patiënten die minder vlot in het vaccinatiecentrum geraken, voorstellen om in een lokaal vaccinatiepunt gevaccineerd te worden.

Meer info:
Callcenter vaccinatiecentrum Voorkempen
03 201 50 40 (van maandag tot zaterdag tussen 9 en 13 uur)

laat je vaccineren
Het respecteren van de basisprincipes blijft nog steeds centraal staan: was regelmatig je handen, kies voor buiten, verlucht en ventileer binnenruimtes, hou nog even een veilige afstand, blijf thuis als je ziek bent en laat je vaccineren.