Goed nieuws voor uw viervoeter

Op de hoek van de Moerhoflaan en de Dennenlaan kunt u binnenkort met uw trouwe viervoeter terecht in een hondenlosloopzone. Binnen deze omheinde zone kunnen honden vrij rondlopen en zich ongestoord uitleven zonder leiband, dit in tegenstelling tot andere openbare plaatsen waar uw hond wél aan de leiband moet.

Het plan

De hondenweide is 2400 m² groot en is onderdeel van een nieuwe groene zone. De gehele oppervlakte bedraagt 9000 m² en wordt ingericht als park met veel ruimte voor water.

Gebruiksklaar in de lente

De afgelopen weken zijn voorbereidende werken uitgevoerd. De Moerhoflaan is van nature een nat gebied. Maar de afgelopen droge zomer was ideaal om het terrein zaaiklaar te maken. Als het voldoende vochtige en warme weer nog even aanhoudt, zal het graszaad snel ontkiemen. Tijdens de komende weken wordt het hekwerk geplaatst. Om de weide intensief te kunnen gebruiken, moet het gras voldoende sterk uitgroeien. Afhankelijk van het weer zal de hondenweide in de lente opengesteld worden.

Hondenbaasjes, hou de nieuwsbrief in de gaten. Wanneer de lente haar intrede doet, genieten u en uw trouwe viervoeter van een fantastisch stukje groen.

Hier vindt u alvast het plan van de hondenweide.