Het Tribunaal

Wat is het Tribunaal?
Het Tribunaal is een leegstandsproject van de diensten jeugd, cultuur en lokale economie gericht op artistieke en ondernemende jongeren tussen 16 en 26 jaar. Het oude vredegerecht krijgt zo een boeiende, tijdelijke invulling. Jongeren krijgen er de kans om in eigen gemeente hun eerste stappen te zetten in wat een artistieke of ondernemende carrière kan worden. Vanaf 2 november nemen de geselecteerde deelnemers hun intrek in het oude vredegerecht in 't Parkske.

Wie zijn de geselecteerde deelnemers?

  • Elian Coninx werkt de komende maanden aan zijn afstudeerproject. Hij wil zich vooral verdiepen in illustratie en grafische kunsten. Het Tribunaal biedt hem alvast een rustige werkplek aan.
  • Studio 2970 is een collectief van zeven jongeren die in Het Tribunaal een multidisciplinair kunstenplatform willen oprichten. Hun talenten gaan van dans over grafisch ontwerp tot schilderkunst en muziek. De focus is om hun talenten met tentoonstellingen en workshops te delen met de buitenwereld.
  • Vincent Reynders en Lysander Van de Peer zijn de ondernemers van Het Tribunaal. Deze twintigers willen in Het Tribunaal de basis leggen voor wat misschien de eerste dorpsbierbrouwerij van Schilde wordt.

We wensen hen veel succes!