Jaarrekening

Persbericht van 16 mei 2022

Zoals elk jaar maakt lokaal bestuur Schilde zijn jaarrekening van het voorgaande jaar raadpleegbaar voor het brede publiek.
2021 bracht heel wat uitdagingen met zich mee. Corona maakte het ons voor het tweede jaar op rij moeilijk, de energieprijzen stegen naar ongeziene hoogten en Oekraïense vluchtelingen hadden opvang en zorg nodig. Desondanks behoudt het lokaal bestuur een goede financiële basis. Ze beschikt over een stabiel kader voor de uitvoering van toekomstige plannen. Zo blijft er ruimte om belangrijke investeringen uit te voeren, zoals de aankoop van de
kerk te Schilde-Bergen

Olivier Verhulst
Door de vinger aan de knip te houden en voorzichtig om te springen met onze financiën vaart onze gemeente stabiel door een storm van crisissen. We blijven financieel gezond en kunnen de beloofde investeringen financieel aanhouden.
Olivier Verhulst
Schepen voor financiën

Financieel resultaat 2021

Ondanks een ongunstige raming van -929.638 euro, sluit de jaarrekening 2021 af met een positief budgettair resultaat van 2.268.865 euro. Dit brengt het gecumuleerd budgettair resultaat op 11.945.959 euro.
Aan de basis van het positieve resultaat liggen
 lagere loonlasten, gunstige ontvangsten uit onroerende voorheffing maar vooral de diverse budgethouders die continue de vinger aan de pols houden. Ook liepen omwille van corona sommige geplande investeringen vertraging op. De middelen voor de realisatie van deze projecten moeten daarom beschikbaar blijven.

De jaarrekening wordt op de gemeenteraad van 16 mei 2022 voorgelegd aan de raadsleden.
De uitgebreide jaarrekening kan vanaf 17 mei via de website worden geraadpleegd.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: