Koop uw rookmelders op het gemeentehuis

Waarom een rookmelder?
Jaarlijks zijn er in ons land zo’n 12.000 branden met gemiddeld 120 dodelijke slachtoffers tot gevolg. Twee derde van die slachtoffers wordt verrast in hun slaap en gedood door de rook. Met een degelijk werkende rookmelder verhoogt de overlevingskans met 70 tot 100 procent. Rookmelders detecteren de rook en meestal nog voor je er zelf iets van merkt. Het luide waarschuwingssignaal maakt je op tijd wakker.

In 2020 worden rookmelders verplicht voor alle woningen in Vlaanderen. Samen met Stichting Brandwonden wil de gemeente nu al zoveel mogelijk woningen uitrusten met een rookmelder.

Waar kopen?
De rookmelder kunt u kopen aan de onthaalbalie op het gemeentehuis. Per rookmelder betaalt u 16 euro. Dat is lager dan de gemiddelde marktprijs. We kunnen u deze gunstige prijs aanbieden door samen te werken met Stichting Brandwonden.
Troeven van de ‘First Alert SA700LLE’:

  • lithium batterij met een levensduur van 10 jaar
  • 10 jaar garantie op het apparaat
  • eenvoudig bevestigen met dubbelzijdige kleefband. Boren hoeft niet.

Waar hangen?
De beste plek om uw rookmelder op te hangen, is aan het plafond in de gang waar de slaapkamers op uitkomen. Sluit u de deuren van de slaapkamer, dan hangt u beter in elke slaapkamer een rookmelder. Voor meer veiligheid kunt u dit uitbreiden met een rookmelder op elke verdieping.

Op de website van Stichting Brandwonden vindt u meer praktische tips over de installatie en het gebruik van rookmelders.

Meer informatie
Onthaal gemeentehuis
Brasschaatsebaan 30, Schilde
03 380 16 00, www.brandwonden.be

Vind ik leuk