Wespennest verdelgen

In juli, augustus en september zijn het hoogdagen voor wespen. De insecten zijn zeker nuttig, want het zijn opruimers. Ze eten afval van groenten en fruit of karkassen van dode dieren. Toch kunnen ze ook heel wat overlast geven. Zeker als ze hun nest bouwen in, tegen of kortbij uw woning, uw tuinhuis of garage. Dan is het verdelgen van de wespen zeker aan te raden.

Zeg niet zomaar wesp tegen een bij of hommel
Wespen zijn geel/zwart of geel/bruin en hebben de bekende ‘wespentaille’. Ze zijn niet behaard, in tegenstelling tot bijen en hommels. Bijen en hommels zullen zelden of nooit zomaar steken, want dan gaan ze dood. Een wesp daarentegen steekt wel spontaan. Ze kan ook meerdere keren steken.

Ik zit met een nest, wat nu?

Wespen Bijen of hommels

Zelf nesten proberen te verwijderen of vernietigen is gevaarlijk. De brandweer doet dit voor u. Zij bundelen de inkomende aanvragen en doen op maandag-, woensdag- en vrijdagavond hun ronde door de gemeente. In piekperiodes kunnen zij ook overdag langskomen.

Deze insecten zijn bedreigde diersoorten. Daarom zal de brandweer ze niet bestrijden. Bijen of hommels laat u beter waar ze zijn, tenzij ze een bedreiging vormen. Zit het nest op een vervelende plaats aan uw woning, dan contacteert u best een imker of de imkersgilde.
U vraagt de verdelging van uw wespennest digitaal aan via dit formulier

Koninklijke Imkersgilde Sint Ambrosius
Paul Beullens
03 383 57 67
paulbeullens [at] skynet.be

Luc Hermans
0475 21 03 10
agropotection [at] gmail.com

40 euro
(De factuur wordt altijd achteraf via post opgestuurd)

GRATIS