Groendak

Wil je een origineel streepje groen aan je huis toevoegen? Leg dan een groendak aan! Zo’n dak vol planten levert niet alleen tal van voordelen voor de natuur, het brengt jou ook iets op!

Dankzij de groepsaankoop groendaken georganiseerd in samenwerking met het EnergieK huis, kun je nu voordelig een groendak laten plaatsen met verschillende soorten vetplanten.

Wat houdt de actie in?

Het Energiek huis deed het voorbereidende werk voor jou en ging op zoek naar betrouwbare lokale partners. Het enige wat je nog moet doen is je vrijblijvend inschrijven.

Na je inschrijving komt een vakman je dak inspecteren. Enkel wanneer er duidelijkheid is over de geschiktheid van je dak, maakt de vakman een offerte op. Op basis van deze prijsopgave beslis jij om de werken te laten uitvoeren. 

Kan een groendak ook bij mij?

Een sedumdak bestaat uit een dun laagje aarde of substraat waarop verschillende soorten vetplanten groeien. Het is dun, licht en onderhoudsvriendelijk. De meeste daken kunnen dit type groendak dragen. Bij het opmaken van de offerte bekijkt de vakman samen met jou of je dakconstructie sterk genoeg is. Ook op een schuin dak of een dak met zonnepanelen kun je een sedumdak aanleggen.

Premie voor groendaken

Plaats je een groendak op je woning? Via de groepsaankoop of via een andere weg. Dan kun je een premie krijgen van gemeente Schilde.

Schilde Schittert
Deze beslissing draagt bij aan de prioritaire actie ‘Energiezuinig wonen' uit het meerjarenplan.