Niet alle wegen leiden naar het vaccinatiecentrum

Voor de volgende weken staan er in het vaccinatiecentrum van onze eerstelijnszone meer dan 11.000 vaccinaties gepland. Het wordt dus steeds drukker in en rondom het Provinciaal Vormingscentrum in Malle. Maar niet alle toegangswegen leiden naar het vaccinatiecentrum.

Vaccinatieroute

Om ervoor te zorgen dat u het vaccinatiecentrum vlot en veilig kunt bereiken, gelden er een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen in de buurt van het vaccinatiecentrum. Zo geldt er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur en is er een tijdelijke enkelrichtingslus in de straten rond het vaccinatiecentrum. De te volgen route gaat van de Turnhoutsebaan, via de Talondreef naar de Smekenstraat. Als u de parking van het vaccinatiecentrum verlaat, moet u van de Smekenstraat via de Guido Gezellelaan terug naar de Turnhoutsebaan.

We merken dat het éénrichtingsverkeer onbewust soms niet gerespecteerd wordt, omdat er regelmatig gebruik gemaakt wordt van navigatietoestellen die u via een andere weg naar het vaccinatiecentrum sturen. De verkeersregels worden op die manier overtreden.

Gele signalisatieborden

Daarom een warme oproep: als u met een gps naar het vaccinatiecentrum rijdt, schakel die dan uit in het centrum van Oostmalle. Vanaf het centrum van Oostmalle wijzen grote gele signalisatieborden de weg naar het vaccinatiecentrum. We raden dan ook aan om enkel die gele borden te volgen. Zo geraakt iedereen op een veilige en juiste manier in het vaccinatiecentrum en worden eventuele verkeersboetes vermeden.