Bladblazer

De gemeente proper houden, vooral op plaatsen waar veel mensen komen zoals openbare pleinen, winkelstraten, parkeerterreinen..., is een niet gering probleem voor hen die verantwoordelijk zijn voor de openbare netheid.

Sinds kort beschikt onze gemeente over een elektrische straatafvalzuiger. Deze machine is eigenlijk een grote zelfrijdende stofzuiger met achteraan een container waarin het vuil wordt opgevangen. Het gemeentebestuur opteerde voor een milieuvriendelijk geluidsarm aangedreven toestel in plaats van een afvalzuiger met benzinemotor. De Glutton is bovendien een ergonomisch en gebruiksvriendelijk toestel.

De machine veegt alles samen wat hij tegenkomt en zuigt het op. Of het nu gaat om papier, karton, sigarettenpakjes en -peuken, drankblikjes, glazen, plastic of metalen flessen, hondenpoep, of zelfs stukken van staal of aluminium. De Glutton machine van Belgische makelij kan verschillende oppervlakten schoonmaken zoals straatstenen, beton, stoepranden, maar ook siertegels en graszoden.

Met deze investering verhoogt gemeente Schilde de efficiëntie en effectiviteit om het straatbeeld van onze gemeente netjes te houden.