Grote zaal Werf 44 open vanaf 1 februari

Grote zaal Werf 44 terug in gebruik vanaf 1 februari 2019!

UPDATE 5 december 2018

De nodige partijen zijn tot een overeenkomst gekomen. De planning is gekend. De effectieve herstellingswerken gaan van start!

  • December 2018: Het volledige ventilatiesysteem zal gekuist worden. Een intensieve job. 
  • Januari 2019: De componenten die stuk zijn aan het ventilatiesysteem worden vervangen.
  • 1 februari 2019: De grote zaal van Werf 44 kan terug in gebruik genomen worden!

____________

Eerder op deze pagina:

UPDATE 22 oktober 2018

Schade ventilatiesysteem Werf 44 is groot
 
Het gemeentebestuur heeft het verslag van de expert van de verzekering ontvangen. De volgende stap is om samen met alle partijen rond te tafel te zitten. Als er daar een akkoord wordt bereikt, zal er een timing kunnen opgesteld worden voor de effectieve herstellingswerken. 
 
Er werd ondertussen wel niet stilgezeten. Het belichtings- en geluidssysteem van de grote zaal is nu volledig geïnstalleerd. 
 
Het gemeentebestuur wil iedereen nogmaals bedanken voor hun begrip.
 
Meer informatie: evenementenloket  (evenementen [at] schilde.be of 03 380 16 83)
 

UPDATE 8 oktober 2018

Wat is er aan de hand?
Er is sowieso zand- en waterschade aan de leidingen van het ventilatieysteem van Werf 44. Dit ventilatiesysteem werkt permanent en dus ook tijdens de overvloedige regenval van woensdag 5 september. Alle installaties zijn nog tijdens de storm afgezet, maar zand en water waren toen al tot diep in de leidingen doorgedrongen. De kans dat de schade aan het ventilatiesysteem groter is dan de zand- en waterschade, is zeer reëel. Hoogstwaarschijnlijk is de sturing en het elektrisch gedeelte van het systeem ook beschadigd.
 
Vooral de grote zaal is voor de luchtkwaliteit volledig afhankelijk van dit systeem. De grote zaal kan bijgevolg niet gebruikt worden. Veiligheid primeert.
 
De goederenlift is ondertussen terug in gebruik. 
 
Wat nu?
  • Er is een speciale firma aangesteld die met robotcamera’s in de leidingen is geweest om de precieze omvang van de schade vast te stellen.
  • Er is een bestek opgemaakt dat aan de verzekering is voorgelegd.
  • Na hun goedkeuring zal er een herstelfirma aangesteld worden en kan er met de werken gestart worden.
Planning
Er wordt verwacht dat de grote zaal enkele maanden buiten dienst zal zijn. Er wordt volop naar oplossingen gezocht voor alle gemaakte boekingen in Werf 44 om deze periode te overbruggen. Het evenementenloket contacteert zo snel mogelijk iedereen die een boeking heeft gemaakt in de komende maanden. Voorlopig worden er geen nieuwe boekingen aanvaard.
----------

De kelderverdieping van Werf 44 is zwaar getroffen door het noodweer van woensdagavond 5 september. De installatie die instaat voor de luchtkwaliteit is stuk. Het is nog niet duidelijk hoe lang de herstellingswerken zullen duren. De grote zaal van Werf 44 krijgt voornamelijk verluchting via dit systeem.

Gevolg is dat burgemeester Dirk Bauwens zich genoodzaakt ziet om de optredens van Nathalie Meskens en de Ketnetband dit weekend uit te stellen naar een latere datum. Veiligheid is cruciaal en moet altijd gegarandeerd kunnen worden. 

Hebt u een ticket voor Nathalie Meskens op zaterdag 8 september en/of de Ketnetband op zondag 9 september? Wij brengen u zo snel mogelijk op de hoogte van de nieuwe datum. Kunt u dan niet? Dan betalen wij uw ticket terug. U ontving hierover ook al een mail van het evenementenloket.

Meer informatie: evenementenloket  (evenementen [at] schilde.be of 03 380 16 83)

____________

De Turnhoutsebaan en omliggende straten zijn gisterenavond zwaar getroffen door het noodweer. De brandweer heeft 94 oproepen gekregen. Vijf brandweerteams zijn momenteel volop bezig met het stelselmatig opvolgen van deze oproepen.

Brandweerofficier Jan Scheurweghs: “Het noodweer was heel hevig en heel lokaal. We hebben gisteren met vijf teams non-stop oproepen opgevolgd tot 3 uur. Deze ochtend vroeg zijn we opnieuw met vijf teams gestart met het opvolgen van de oproepen. Ook onze collega’s uit Zoersel, Malle, Brecht en Wommelgem zijn aanwezig. Uiteindelijk gaan we bijna van huis tot huis omdat de buren ons telkens aanspreken om hen ook te helpen.”

Ook gemeentebestuur Schilde is volop bezig met het inventariseren van schade aan de gemeentelijke gebouwen.

Alle inwoners die wateroverlast en/of stormschade hebben, kunnen contact opnemen met brandweerpost Westmalle via: 03 312 05 08 of malle [at] brandweer.zonerand.be. Belangrijk is ook dat diegenen die schade hebben, deze inventariseren en documenteren met foto’s en facturen van dringende herstellingen voor hun brandverzekeringsdossier.