Provinciebelasting gaat 1 januari digitaal

Provincie Antwerpen lanceert online belastingportaal

Online bankieren, online winkelen, online tickets bestellen of een reis boeken, … Digitaal is stilaan het nieuwe normaal, ook bij de provincie Antwerpen. Ze verstuurt als eerste provincie in Vlaanderen alle belastingdocumenten digitaal en lanceert daarvoor een online belastingportaal.

Als eerste Vlaamse provincie
De provincie Antwerpen verstuurt jaarlijks zo’n 660.000 aanslagbiljetten voor gezinnen. Vanaf 2018 heeft iedere inwoner de mogelijkheid om het aanslagbiljet digitaal te krijgen. Het enige wat u moet doen, is registreren vóór 31 december 2017 via het online belastingportaal. De provincie Antwerpen is de eerste provincie binnen Vlaanderen die de aanslagbiljetten voor gezinnen digitaal verstuurt.

Registreren kan vanaf nu
Vanaf nu kunt u zich registreren op het digitaal belastingportaal van de provincie Antwerpen om vanaf 2018 het aanslagbiljet digitaal te krijgen. Registreren doet u op belastingen.provincieantwerpen.be. Dat gaat eenvoudig en snel via de identiteitskaart met eID kaartlezer of via een token. U kunt kiezen of u uw aanslagbiljet vanaf 2018 wil krijgen via e-mail, Doccle of Zoomit.

Papier blijft mogelijk
Wie zijn belastingdocumenten niet digitaal wil krijgen, hoeft niets te ondernemen. Wie zich vóór 31 december 2017 niet geregistreerd heeft, krijgt het aanslagbiljet gezinnen ook in 2018 op papier. Zo krijgt iedereen dus zeker zijn aanslagbiljet. Wie na 1 januari 2018 van gedachte verandert, kan zich ook in 2018 nog registreren en zal dan het aanslagbiljet vanaf het moment van registratie via e-mail, Doccle of Zoomit krijgen.