Schildehof krijgt een strak beheersplan

Het Domein Hof te Schilde - beter bekend als het Schildehof - is een waardevol stukje erfgoed in onze gemeente. De statige Bellevuedreef, de majestueuze inkompoort, het magnifieke bos, de kasteelkelder … hoeven geen verdere beschrijving. Gemeente Schilde wil dit erfgoed met belangrijke natuurwaarden maximaal behouden en herstellen voor de toekomst. De gemeente werkt samen met een studiebureau en Regionaal Landschap de Voorkempen aan een geïntegreerd beheersplan voor het beschermd stads- en dorpsgezicht Domein Hof te Schilde. Een geïntegreerd beheersplan is een nieuw type beheersplan met een luik voor bos en natuur en een luik voor erfgoed waarin een duidelijke visie voor de komende 24 jaar wordt uitgebouwd. Deze twee luiken worden op elkaar afgestemd.
Het opstellen van dit plan en de bijhorende maatregelen gebeurt in overleg met alle betrokken partners: de agentschappen Onroerend Erfgoed en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, Natuurpunt Schijnvallei, Heemkundige Kring Scilla en Waterbeleid Provincie Antwerpen.

Kom er alles over te weten
We nodigen u uit op onze infovoormiddag. Kom op uw eigen tempo wandelen en laat u onderweg informeren over de toekomst van het park. De parkgidsen vertellen u dan graag meer over het restaureren van het erfgoed, activiteiten in het park, parkeergelegenheid en het beheer van de bomen.
Inschrijven hoeft niet, toegang is gratis en vrijblijvend. Wij hopen u alvast te mogen verwelkomen!

Praktisch
Infomoment geïntegreerd beheersplan Schildehof
Zondag 1 december tussen 10 en 12 uur
Verzamelen aan de Oranjerie (De Pont 45)