Tentoonstelling - Renaissance (Christian De Schepper)

Tentoonstelling ‘Renaissance’ (Christian De Schepper )

Op 4 mei opent de tentoonstelling van Christian De Schepper in Werf 44. Een mooie gelegenheid om het werk van deze boeiende kunstenaar, afkomstig uit Schilde, te (her)ontdekken.
 

Over de schilder en zijn werk

Ooit begonnen als figuratief-grafisch artiest veranderde hij regelmatig van koers om zich telkens toe te leggen op nieuwe technieken en onderwerpen. Op deze tentoonstelling toont hij zowel tekeningen, etsen, aquarellen als schilderijen, recente reeksen en vroeger werk. Zijn werk blijft echter doordrongen van diepe menselijkheid en schoonheid en wordt gekenmerkt door zijn vaardige, sierlijke en picturale talent. Zelfzeker en zonder schroom, krachtig en toch gevoelig.

Het werk van De Schepper getuigt ook op indringende wijze van het leven in al haar facetten en in het bijzonder de interactie tussen mensen, flora en fauna. Dit alles op een originele, poëtische wijze. Wat ook geldt voor zijn gelegenheidswerken.

Het is deze poëtische aantrekkingskracht die het maakt dat de werken uitnodigen om te worden opgenomen door de bezoeker van de expo. Wat we zeker moeten onthouden: Zijn oeuvre getuigt van een verband tussen verwondering, schoonheid en de mens.
 

Praktisch

Data van 5 tot en met 31 mei 2018
Openingsuren maandag tot vrijdag van 10 tot 20 uur
zaterdag van 9 tot 14 uur
zondag van 13 tot 17 uur
Locatie Werf 44, Schoolstraat 44, Schilde
Meer informatie Dienst cultuur, 03 380 16 37 of cultuur [at] schilde.be

Vind ik leuk