#ThuisTip

#ThuisTip

Het coronavirus houdt u thuis, maar u hoeft zich niet te vervelen tijdens deze periode. We gingen op zoek naar interessante #ThuisTips en bundelden ze voor u in een overzicht. Hebt u zelf ook nog leuke tips? communicatie [at] schilde.be (subject: %23ThuisTip%20-%20Mijn%20tip%20voor%20de%20inwoners%20van%20Schilde) (Geef ze zeker door)!

Jeugdboekenmaand online

Maart is en blijft Jeugdboekenmaand. En krijgt nu een vervolg online! Op Jeugdboekenmaand-YouTube vindt u filmpjes waarin auteurs en illustratoren voorlezen, vertellen, teken- en knutseltips geven, live illustreren, ... Hopelijk doen de filmpjes u nieuwe boeken ontdekken en geven ze u goesting om meer te lezen.

Gopress krantenarchief

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress krantenarchief. Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten op bibliotheek.be/krantenarchief met uw 'Mijn Bibliotheek-profiel'. Nog geen profiel? Maak het gratis aan en vraag een ticketcode op via bibliotheek [at] schilde.be.

Operakaraoke

Wie van zingen houdt kan zijn tijd thuis ook 'nuttig' besteden met een aanstekelijke operakaraoke. Test het met dit fragment uit 'De Toverfluit' van Mozart. Verwittig misschien wel eerst de buren!

Jeugdtheater Froefroe

Het gezelschap biedt bijna alle voorstellingen online aan. Open deze link, vul het magische wachtwoord 'froefroe' in en laat de techniek de rest doen.

Blijf sporten

Ook thuis en in de open lucht in uw buurt kunt u blijven bewegen. Want blijven sporten en bewegen is een aanrader. Ook in uw kot. 
Beweeg wel met mate. De intensiteit nu plots opdrijven is geen goed idee. 

Zopas lanceerde Sport Vlaanderen, samen met enkele wetenschappers en andere partners, de campagne #blijfsporten. Deze campagne wil de bevolking een wetenschappelijk correcte houvast bieden over hoe (niet) te sporten in deze corona-tijden. Blijf sporten en bewegen, hou u fit.

Bekijk de tips op www.blijfsporten.be.

Ook Multimove biedt inspiratie (bewegen met kinderen)

Kent u hem nog? De Multimove beweegkalender met een spelidee voor elke dag van het jaar? Leuke spelletjes met materiaal dat iedereen in huis heeft. Download de Multimove beweegkalender.