Vaccinatiecentrum

Op 26 november 2021 besliste het Overlegcomité dat alle 18-plussers in aanmerking komen voor een boosterprik van het COVID-19-vaccin. Daarom zal het vaccinatiecentrum Voorkempen in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle al zeker open blijven tot en met april 2022.

De laatste weken werden er in het vaccinatiecentrum Voorkempen al meer dan 48.800 uitnodigingen voor het boostervaccin verstuurd. Al bijna 23.000 boosterprikken van het COVID-19-vaccin werden effectief toegediend.

De volgende weken wordt de capaciteit van de vaccinaties serieus opgeschaald. De eerstelijnszone wil zo meer dan de helft van de 18-plussers (zo’n 86.000) de kans geven om voor Kerstmis een boosterprik te halen.

Net zoals bij het eerste vaccin, ontvang je een uitnodiging per post of digitaal – via Mijn Burgerprofiel, eHealth of Mijn Gezondheid. Afhankelijk van het type vaccin dat je kreeg voor je eerste prik(ken), wordt de datum van de boosterprik bepaald:

  • voor Johnson & Johnson is dit minstens twee maanden na de eerste (en enige) prik
  • voor AstraZeneca is dit vier maanden na de tweede prik
  • voor Pfizer en Moderna is dit zes maanden na de tweede prik.

Ongeacht het type vaccin dat je kreeg tijdens je eerste en eventuele tweede prik, wordt de boosterprik enkel gegeven met het Pfizer- of Moderna-vaccin.

Let op! Momenteel zijn er phishing-mails in omloop die zich voordoen als uitnodigingen voor vaccinatie. Je echte uitnodiging komt van cov19-vaccin@doclr.be en krijg je niet alleen via mail, maar ook per post en in je burgerprofiel.

Mobiele opstelling

Om de capaciteit van het vaccinatiecentrum te behouden en de werking van het Provinciaal Vormingscentrum te blijven garanderen, wordt het vaccinatiecentrum omgebouwd tot een mobiele opstelling. Deze kan eenvoudig opgebouwd en afgebroken worden, zodat de polyvalente zaal ook ter beschikking staat voor groepen die er gebruik van willen maken.

Sluiting vaccinatiecentrum tijdens kerstperiode

Van 23 december tot en met 3 januari is het vaccinatiecentrum Voorkempen gesloten. Het callcenter is gesloten van 23 december tot en met 2 januari. Vanaf 3 januari kun je hier met je vragen opnieuw terecht. Toch nog een vraag gedurende de sluitingsperiode?