Velotheek Op Wielekes

Kinderen groeien zo snel dat ze eigenlijk elk jaar een nieuwe, grotere fiets nodig hebben… Elke keer investeren in een aangepast model is echter zowel economisch als ecologisch niet interessant. Daarom staken de gemeentes Schilde, Malle en Zoersel en organisaties IGEAN, Selab, KINA, PC Bethanië en Kringwinkel De Cirkel de koppen bij elkaar. Resultaat: een uitleendienst voor kinderfietsen.

Zoals bij een bibliotheek
De Velotheek werkt net zoals een bibliotheek. Met een jaarabonnement bent u altijd zeker van een kwalitatieve fiets op maat van zoon- of dochterlief (tussen 2 en 12 jaar). Wordt de fiets te klein, dan kunt u deze omruilen voor een groter exemplaar. Goed voor de portemonnee!

De uitleendienst is daarnaast ook goed voor het milieu. De tweedehandsfietsen worden, voor ze worden uitgeleend, zeer goed nagekeken. Bovendien krijgen ze bij teruggave nogmaals een grondige onderhoudsbeurt. Dat verhoogt de levensduur van de fietsen. Ten slotte zijn de kinderen (en ouders) zeker dat ze met een veilige fiets op pad gaan.

Praktische info

  • Voor alle inwoners van Schilde, Malle en Zoersel
  • Lidmaatschap: 30 euro/jaar voor het eerste kind, 20 euro/jaar voor het tweede en volgende kinderen
  • Waarborg van 20 euro/fiets
  • Met een vrijetijdspas plus (sociaal tarief) van gemeente Schilde krijgt u een korting van 50% op het lidmaatschap en de waarborg
  • Wie een kinderfiets schenkt, krijgt een jaar gratis lidmaatschap. Fietsen schenken kan in het hoofdverdeelpunt in Zoersel op dinsdag van 13.30 uur tot 16 uur en op donderdag van 9.30 tot 12 uur.
  • Meer informatie: opwielekes.be

Binnenbrengen en ophalen fietsen
PC Bethanië, Andreas Vesaliuslaan 39 (achter gebouw 7), Zoersel
Iedere vierde woensdag van de maand van 13 tot 15 uur.