Voel u veilig in uw buurt

Als we samen een oogje in het zeil houden, voelt iedereen zich veiliger en vermindert de criminaliteit. Dat is het opzet van een Buurtinformatienetwerk (BIN). Bent u al lid?

Wat?

Een BIN is een samenwerkingsverband tussen inwoners van een bepaalde buurt en de lokale politie. De buurtbewoners houden mee een oogje in het zeil en staan in nauw contact met de politie.

Hoe?

Een inwoner van Schilde belt naar de politie of wijkagent om een diefstal of een verdachte handeling te melden. De politie verspreidt van haar kant BIN-berichten naar de leden van een BIN van zodra zij over voldoende nuttige gegevens beschikken.

Waarom?

Buurtbewoners zijn een onmisbare schakel in de veiligheidsketen. Door lid te worden van een BIN doet u aan burgerparticipatie en toont u solidariteit met uw buren door een oogje in het zeil te houden.

Waar?

Schilde telt momenteel 9 BIN’s in de wijken: Bergen, Gouwberg, Schilde-centrum, Steynhoeve, Drijhoek, Schils veld, Picardië, Zonnebos en Hertebos. Er is ook een BIN-Z voor zelfstandigen en ondernemers van Schilde en ’s-Gravenwezel. Woont of werkt u in die buurt en wilt u lid worden? Of wilt u zelf graag meewerken aan een BIN? Stuur dan een e-mail naar preventie [at] police.belgium.eu.

 

Gemakkelijk zelf opzoeken of uw straat in een BIN ligt
Wie uw wijkagent is en of uw straat in een BIN ligt, kunt u opzoeken op www.politie.be/5355/contact/je-wijk.