Werking Brandweer Zone Rand

Vernieuwd retributiereglement Brandweer Zone Rand

De burgemeesters van 21 gemeenten in Noord-Antwerpen - die samen Brandweer Zone Rand vormen - hebben voor de werking van de brandweer een vernieuwd retributiereglement goedgekeurd. Zo is voor iedereen duidelijk wanneer de brandweer gratis komt en voor welke interventies een factuur volgt.

Het vernieuwde retributiereglement is in voege sinds 1 januari 2020 en geldt tot eind 2025. U kunt het volledige document raadplegen via de website van Brandweer Zone Rand.

Voor het verwijderen van een wespennest, eender waar die zich bevindt, rekent Brandweer Zone Rand vanaf nu een vaste kost van 40 euro aan. Het leegpompen van kelders of het weghalen van ingestorte schouwen of losgekomen dakgoten zijn betalende interventies als dat gevolgen blijken van slecht onderhoud.

Wie beroep doet op de brandweer na stormschade zal een factuur ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan het wegzagen van omgevallen bomen of het leegpompen van een kelder na wateroverlast. In de meeste gevallen bent u hiervoor verzekerd via uw brandverzekering en kunt u de kosten recupereren.