Programma 't Schil Vanneke

Programma 't Schil Vanneke
Kom gezellig buiten!

In september en oktober kunt u elke woensdagnamiddag langskomen om te genieten van een lekker kopje koffie, thee of iets fris. Op het programma staan wekelijks fijne activiteiten voor jong en oud. Kom zeker eens langs op een van de locaties in Schilde en 's-Gravenwezel. 
't Schil Vanneke dient ook als infopunt waar u terecht kunt met praktische vragen. 

Praktisch
Elke woensdag in september en oktober van 12.30 tot 16 uur
Elke week op een andere locatie in Schilde of 's-Gravenwezel
Prijs: gratis

Doe de corona-check
Alle activiteiten gaan door onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. Alle maatregelen worden vanzelfsprekend strikt opgevolgd.

Bij aankomst dient u zich verplicht aan te melden en u draagt steeds een mondmasker.
Check regelmatig alle actuele info over wijzigingen of annulaties op deze pagina.

Wanneer Waar In de kijker Infopunt
Woensdag 2 september Mierenbos WIP, Speelhofdreef 10, Schilde

Sprookjesplein: luister mee naar spannende verhalen of kom als ouder genieten van de rust. Onze vertellers nemen jullie mee naar een land hier ver vandaan.

Back to school: Ieder kind < 12 jaar krijgt een gratis brooddoos, zolang de voorraad strekt. Tijdens een interactieve workshop kom je te weten wat wel en niet in een gezonde brooddoos hoort.

Evenementen: voor alle vragen over straatfeesten, zaalverhuur, uitlening van materiaal en het aanvragen van feesten

Bibliotheek: voor alle vragen over activiteiten van de bib

Woensdag 9 september

Buurtterrein Spildoren, De Spildoren, Schilde

Kubb/petanque: Speel mee met een leuk tornooi Kubb of petanque en doe mee met de volksspelen.

Energiepremies: Rationeel energiegebruik is belangrijk. Wist u dat u hiervoor een premie ontvangt? Ontvang alle informatie.

Woensdag 16 september Gemeentehuis, Brasschaatsebaan 30, Schilde Muzikale creabib: Kom mee creatief bezig zijn met uw (klein)kinderen. De muziekacademie zorgt voor mooie melodieën met een fluit-, koper- en saxensemble.

BE-Alert: voor alle vragen over de alarmeringstool van het federaal crisiscentrum

OCMW: voor alle vragen over tussenkomsten voor sportklassen, cultuur en schoolfacturen

Woensdag 23 september Sportpunt de Caters, Moerstraat 48, Schilde ('s-Gravenwezel)

Meet & Greet met Warme William: Heb jij hem al eens ontmoet? Hij is iemand die naar je luistert en voor je klaarstaat: een vriend, een ouder, een leerkracht,... Wil jij ook een Warme William zijn? Dit project zet in op het versterken van veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren.
Kinderanimatie aanwezig. (springkasteel)

Gezin en welzijn: voor alle vragen over Warme William en welzijn bij jongeren
Woensdag 30 september Oranjerie, De Pont 45, Schilde Dierenanimatie: Vandaag staan de natuur en dieren centraal. Kinderen amuseren zich in de mobiele kinderboerderij terwijl u misschien wel interesse hebt in tips van de dodoenstuin voor het planten van groengewas. Of maak samen met de imkers lekkere honing.

Dieren: info rond honden trainen.

Groentips: Hoe maakt u uw tuin winterklaar? Wat te doen met bladval?

Woensdag 7 oktober Lodewijk De Vochtplein, Schilde ('s-Gravenwezel) Minisportdag voor 55+'ers en kleinkinderen: Ontdek samen wandelvoetbal, lijndansen, boogschieten, petanque en nog veel meer. Wonen: voor alle vragen over woonpremies, renovatiebonussen en het aanpassen van de woning bij ouderen
Woensdag 14 oktober Kerkplein, Schilde

Thé dancant en high tea: Dans en geniet mee van swingende muziek bij een kopje thee.

! Koppeldans kan enkel met partner uit uw eigen sociale bubbel.

Sociaal Huis: alle vragen over premies en voordelen inzake onderwijs, arbeid, wonen, welzijn, energie,... voor kwetsbare groepen

Woensdag 21 oktober (uitzonderlijk tot 16.30 uur)

Werf 44, Schoolstraat 44, Schilde

Ladies Day: Laat u gratis verwennen door make-up styliste Fia Van Looveren, kleurenconsulente Line Ven of geniet van een zalige zorgmassage door Pascale Vervoort. U kunt ook uw haar laten knippen door de kappers van Dirk Dewitte. Zij schenken het verzamelde bedrag van de knipbeurten integraal aan Think Pink. 

Wilt u liever shoppen? Dan kunt u terecht bij de closet sale en kledingstylistes. Zelf kledij verkopen? Inschrijven kan via welzijn [at] schilde.be. meer info: Facebook

Elke vrouw die aanwezig is, krijgt ook een goodiebag mee naar huis (zolang de voorraad strekt) met toffe gadgets en bons van lokale winkels in Schilde.

Voor kinderen is er animatie en begeleiding voorzien. Zo kunt u eens even aan uzelf denken en genieten!

Welzijn: voor alle vragen over algemeen welzijn en de menopauze (Ann Meers geeft graag wat tips en tricks).

Bij de stand van Neliane fashion vindt u kledij die ieders figuur flatteert. Vanuit haar ervaring als lymfoedeempatiënte ontworp Karine Tollenaereze comfortabele en toch elegante kledij. Ook voor vragen rond lymfoedeem kunt u bij haar terecht.

Woensdag 28 oktober 't Parkske en oud vredegerecht, Eugeen Dierckxlaan 24, Schilde

Jonge ondernemers met creatief talent: Jonge ondernemers tonen graag hun creatieve werken. Ben je zelf een jonge creatieveling maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen als ondernemer? Dan kunt u hier ook terecht met je vragen.

Speelbabbel en workshop babymassage: Speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor (aanstaande) ouders en hun kindjes van 0 tot 3 jaar. Ook grootouders met hun kleinkinderen zijn welkom. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de (groot)ouders gezellig met elkaar babbelen en tips en ervaringen uitwisselen. Om 10 uur start een workshop babymassage.

Sociaal Huis: alle vragen over premies en voordelen inzake onderwijs, arbeid, wonen, welzijn, energie,... voor kwetsbare groepen
Woensdag 4 november Pagode, Turnhoutsebaan 279, Schilde Cara vanneke: in samenwerking met jeugdhuis Pagode. Een namiddag voor de jeugd. Kom mee chillen en gezellig iets drinken.

Onderwijs: voor alle vragen over studietoelagen voor studenten

Jongeren en welzijn: voor alle vragen over het 'Warme Williamhuis'