Blijf op de hoogte over storm Ciara in onze gemeente

Omgevallen boom tijdens noodweer

STORM CIARA - UPDATE 10 FEBRUARI - 12.00 uur

Het is terug rustig in Schilde. In totaal zijn er 51 oproepen binnen gekomen. De brandweer van Schilde is de laatste interventies aan het afwerken. Hieronder een overzicht van de uitgevoerde interventies.

interventies door de Brandweer in Schilde bij storm Ciara

STORM CIARA - UPDATE 9 FEBRUARI - 19.50 uur

Momenteel heeft de brandweer van Schilde alle oproepen onder controle. Er zijn tot op heden 24 interventies gebeurd. Alle wegen zijn opnieuw vrij. Er is enkel materiële schade.

STORM CIARA - UPDATE 9 FEBRUARI - 18.50 uur

Pater Nuyenslaan onderbroken ter hoogte van Wijnegemsteenweg door een boom op de weg. De brandweer is onderweg.

STORM CIARA - UPDATE 9 FEBRUARI - 18.10 uur

Kruispunt de vennen / Boerendreef wordt volledig afgesloten vanwege mogelijk vallende boom.

STORM CIARA - UPDATE 9 FEBRUARI - 17 uur

Er zijn door storm Ciara ondertussen drie ploegen van de brandweer aan de slag in onze gemeente. Ook medewerkers van de gemeente zijn aan het werk. Ondertussen zijn er een 10-tal dringende oproepen binnengekomen die prioritair worden opgevolgd. De andere meldingen zullen zeker ook opgevolgd worden. 

ALGEMENE INFORMATIE en TIPS

 • KMI voorspelt code oranje voor noodweer van zondag 9 februari 10 uur tot maandag 10 februari 11 uur. Er worden rukwinden voorspeld van 80 tot 110 km/uur. 
 • Bel tijdens het noodweer 1722 als u de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel enkel 112 als u of iemand in uw omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt. Als u toch belt naar het noodnummer 112 voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator u niet verder helpen maar vragen om naar het nummer 1722 te bellen.
 • Als u 1722 belt, vragen we u om geduld te oefenen. Haak niet in want daardoor komt u opnieuw achteraan de wachtrij terecht. Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog op. De brandweer doet al het mogelijk om u zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als u al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt. Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat uw oproep wordt onderbroken terwijl u wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw.
 • Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.
 • TIPS:
  • Trek rolluiken niet halverwege op.
  • Parkeer niet in de buurt van bomen
  • Maak tuinmeubilair vast
  • Sluit ramen en deuren
  • Hou huisdieren binnen