Rode Kruis-Schilde

Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. Onze afdeling is één van de 250 afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen.

In Schilde & 's-Gravenwezel zijn we vooral actief met:

Schaakkring Boris Spassky

Schaakkring Boris Spassky Schilde is een toffe schaakclub voor jong en oud waar zowel de occasionele amateur schaker als de iets ambitieuzere competitieschaker aan hun trekken komen. Naast interne toernooien worden ook met de regelmaat van de klok leuke avonden georganiseerd rond van alles dat met schaak heeft te zien, zoals o.a. probleemschaak en het jaarlijkse en unieke “(P)FOPS”. Ook is onze club actief met meerdere ploegen in allerhande interclub competities en toernooien.

Visclub De Zonnebaars

Onze prachtige visvijver kun je vinden aan de Schanslaan 32 te Schilde en tussen de fietsknooppunten 81 en 45. Onze club bestaat dit jaar reeds 53 jaren en telt ongeveer een vijftigtal vissende leden en 15 steunende leden, zowel mannen als vrouwen, deze laatsten zijn wel nog steeds serieus in de minderheid. Men kan vanaf de leeftijd van 14 jaar lid worden.

Schilde Atletiekclub

Welkom bij Schilde Atletiek Club, of kortweg SAC, een onderafdeling van K.Lierse AC. Bij ons zit je goed om in een aangename sfeer atletiek te beoefenen. Wedstrijdatleet, jogger, recreant ... iedereen is welkom en wordt op maat begeleid.

Een atletiekjaar start op 1 november en loopt tot 31 oktober - in principe gaan de trainingen altijd door (ook in de vakanties) behalve op een feestdag - maar je kunt op eender welk moment in het jaar aansluiten. Geïnteresseerden die willen aansluiten mogen vrijblijvend enkele trainingen komen proberen alvorens aan te sluiten.