Geschenkmand Zestigjarigen

In onze gemeente is het al jaren de traditie om alle 60-jarigen uit te nodigen op een gezellige receptie in de tuin van de Oranjerie in het Schildehof. Omdat corona roet in het eten strooide, werd een waardig alternatief bedacht om de zowat 650 mannen en vrouwen die zestig werden in 2020 of worden in 2021 toch de aandacht te geven die ze verdienen.

Dat alternatief werd een takeaway naar keuze: een ontbijtmand of aperobox gevuld met heel wat lekkers. De manden werden gevuld door de lokale handelaars en horeca, ook voor hen een steuntje in de rug na een turbulente periode. Aan de reacties te horen, werd het initiatief zeker gesmaakt.

Peter Van Laethem gaat het hem zeker laten smaken. "Ik ga samen met mijn echtgenote genieten van deze ontbijtmand. Toen mijn echtgenote 60 werd, werden we uitgenodigd op de receptie in de Oranjerie. Dat was ook heel leuk, omdat je dan andere mensen (terug) ontmoet. Maar dit is zeker een evenwaardig alternatief. We vinden het gewoon heel attent van gemeente Schilde dat ze iets voorzien voor alle 60-jarigen. En uiteraard veel dank aan de lokale handelaars die dit initiatief mee ondersteunen. In de zomer hoop ik nog veel te kunnen genieten en tijd te spenderen met mijn kinderen, kleinkinderen en vrienden."