In een zorgzame buurt kunnen bewoners op elkaar rekenen voor kleine en soms grote hulpvragen. Sinds kort kun je via buurtnetwerk Hoplr duidelijk aangeven dat buren jou om hulp mogen vragen. Je kunt Hoplr ook gebruiken om zelf een hulpvraag te stellen.

Wil je hulp bieden?
Je kunt in je Hoplr-profiel aangeven wat voor hulp je kunt bieden, zoals boodschappen doen, hulp bij computerproblemen, klusjes, gezelschap… Je kunt burenhulp tijdelijk uitschakelen wanneer je even niet beschikbaar bent. Je kunt zelfs toestemming geven aan je gemeente dat ze jou mogen contacteren via de Hoplr-chat. Zij kunnen jouw hulpaanbod in dat geval zien en je uitnodigen voor vrijwilligerswerk. Je bent natuurlijk helemaal nergens toe verplicht.

Burenhulp op Hoplr

Ben je op zoek naar hulp?
Als je hulp nodig hebt, kun je je hulpvraag in de Hoplr-buurt stellen door te klikken op het tegeltje ‘Hulpvraag’. Als je een hulpvraag liever niet met de hele Hoplr-buurt deelt, kun je ook het hulpaanbod in de buurt bekijken en rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder via een privéchat:
1. Ga naar tabblad ‘Buren’.
2. Klik bovenaan de lijst op ‘Burenhulp’. Hier zie je buren die hulp aanbieden, samen met de categorieën die zij hebben geselecteerd.
3. Klik op de knop ‘Privé chat’ om een privégesprek te beginnen.