brandveiligheid

Sinds 1 september 2021 is er binnen de brandweer Zone Rand een nieuw brandveiligheidsreglement van kracht voor publiek toegankelijke inrichtingen zoals horeca, winkels, jeugdhuizen, feestzalen, ...

 

Eén brandweerzone, één reglement
Met één reglement willen we de brandveiligheid in de gemeentes van de zone vergroten én beter bekend maken wat je als uitbater moet doen om een brandveilige zaak uit te baten.

Doe de zelftest
Op ikcheckmijnzaak.be kun je anoniem en vrijblijvend een brandveiligheidstest doen. Zo check je zelf of je zaak voldoet aan de voorwaarden van het reglement en wat je moet doen om je in regel te stellen (indien nodig). Je ontvangt een duidelijk overzicht van de nog uit te voeren aanpassingen. Indien gewenst kun je na de test een brandweeradvies op maat aanvragen. Doe de test hier.

Geen haast, wél veilig
Is je zaak (nog) niet in orde? Geen paniek, bestaande zaken hebben tien jaar tijd om zich in regel te stellen. Plan je in tussentijd een verbouwing, een herinrichting, een herbestemming of een andere aanpassing? Of koop je een zaak over? Dan heb je een half jaar tijd om een stappenplan uit te werken waarmee je binnen de vijf  jaar je zaak in orde brengt. Zo hebben uitbaters voldoende tijd en financiële ruimte, zonder in te boeten aan brandveiligheid.

Onze gouden tip?
Vraag advies aan Brandweer Zone Rand vóór je een zaak aanpast, huurt of koopt.