De gele doos Schilde

Wanneer je als thuiswonende senior in nood verkeert of vermist bent, is het voor de hulpdiensten soms erg moeilijk om alle nodige gegevens en informatie te vinden waarmee ze jou op dat moment op een correcte manier kunnen helpen of opsporen. Maar dat verandert binnenkort met de intrede van de gele doos als hulpmiddel.

De gele doos’ is een soort brooddoos waarin je alle levensbelangrijke persoons-, contact-, en medische gegevens over jezelf stopt. Bewaar de gele doos altijd in de koelkast, omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten. Op die manier winnen ze kostbare tijd. 

De gele doos is er voor alle thuiswonende 80-plussers. Je ontvangt vooraf een brief waarmee je de gratis gele doos vanaf 28 november kunt afhalen bij de apotheker. Lukt het niet om er zelf te geraken? Geen probleem: familie en mantelzorgers kunnen de doos ook afhalen met de ingevulde invulstrook.

Wat doe je na ontvangst van de brief? 

  • Haal vanaf 28 november je gele doos af met je uitnodigingsbrief bij een apotheker in jouw buurt. 
  • Vul de medische fiche en de fiche vermist persoon in die je in de doos vindt. 
  • Stop er eventueel een actueel medicatieschema in. Dit schema kun je vragen aan je arts of apotheker. Voeg andere nuttige documenten toe zoals een kopie van je identiteitskaart en je wilsverklaring. 
  • Berg de gele doos op in de deur van je koelkast. 
  • Kleef de bijgevoegde sticker op de binnenkant van je voordeur. Zo weten de hulpdiensten dat er een gele doos in huis aanwezig is.