De Nieuwe Rand projectgebied

Ontdek alles over de toekomstplannen voor de oostrand van Antwerpen

De Nieuwe Rand is een project dat de mobiliteit, leefkwaliteit en klimaatvriendelijkheid in de oostrand van Antwerpen wil verbeteren. Naast de Oosterweelverbinding, komt er ook een nieuw Haventracé om het verkeer zo veel mogelijk rond de stad te leiden.

De Nieuwe Rand moet het oostelijk deel van dat Haventracé realiseren en heeft drie belangrijke doelen: veiliger, duurzamer en vlotter verkeer, een betere leefkwaliteit en een meer klimaatvriendelijkere omgeving.

Tweede publieke raadpleging

Het project bevindt zich in de onderzoeksfase. Je komt meer te weten over de stand van zaken in de tussennota. In dat document wordt beschreven:

  • Welke mogelijkheden er zijn ter hoogte van Stabroek, met en zonder Nx;
  • Hoe het onderzoek naar een mogelijke A102, een nieuwe weg tussen het rondpunt van Wommelgem en de A12/E19 in Merksem, wordt verdergezet;
  • Wat de plannen zijn voor de klimaatgordel.

Je kunt de tussennota vanaf 1 februari lezen op de website www.denieuwerand.be of vanaf 6 februari in de gemeente- en districtshuizen van Antwerpen, Brasschaat, Brecht, district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, district Borgerhout, district Deurne, district Ekeren, district Merksem, Kalmthout, Kapellen, Ranst, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel en Zandhoven.

Reageren op de tussennota kan van 1 februari tot 16 maart 2024 op de volgende manieren:

  • Door een email te sturen naar denieuwerand@vlaanderen.be
  • Door je schriftelijke feedback af te geven bij de betrokken steden en gemeenten (tegen ontvangstbewijs)
  • Door een aangetekende brief te sturen aan ir. Eva Van den Bossche op het volgende adres: Anna Bijnsgebouw, Lange Kievitstraat 111-113 bus 41 2018 Antwerpen.
Infomarkt De Nieuwe Rand

Infomarkten

Wil je meer weten over De Nieuwe Rand en de tussennota, ga dan naar één van de infomarkten. Deze vinden plaats op:

Datum

maandag 5 februari dinsdag 20 februari
Locatie

zaal Jos

Kerkstraat 89

Stabroek

't Gasthuis

Turnhoutsebaan 199

Wijnegem

Uur doorlopend van 16.30 tot 20.30 uur  

Kun je er niet bij zijn op de infomarkten, maar blijf je graag betrokken? Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontdek ook alle info via www.denieuwerand.be.