Boeken voor Tanzania

Gerda Huys, lid van het dagelijks bestuur van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) van Schilde, vertrekt van zodra het kan naar Tanzania om er een aantal maanden als vrijwilliger te werken in een school in Arusha. De bedoeling is om er een bibliotheek op te richten voor de bijna 2000 kinderen van lagere school Baraa Primary School (www.baraaprimaryschool.com). Thuis spreken de kinderen een lokale, inheemse taal, maar de voertaal op school is Engels.

De armoede is bijzonder groot in Tanzania. Door de coronacrisis hebben buitenlandse ondernemers en financiers afgehaakt, het toerisme is op nul teruggevallen en quasi niemand heeft nog geld om lonen uit te betalen. Er sterven dagelijks duizenden mensen van honger of van covid-19.

De jeugd is de toekomst van een land. Daarom is goed onderwijs essentieel. Vandaar Gerda’s oproep om thuis even te kijken of je Engelstalige kinderboeken hebt waarmee je kunt helpen om de bibliotheek op te richten, zodat de kinderen via verhalen de taal kunnen oefenen en plezier krijgen in het lezen. Ze zoekt dus géén schoolboeken, maar leesboeken voor kinderen tot 12 jaar.

Je kunt de boeken binnenbrengen in de gemeentelijke bibliotheek, Brasschaatsebaan 30 in Schilde. De kinderen van de Baraa-school zijn u alvast heel dankbaar.