wolf

Na meer dan 100 jaar afwezigheid is de wolf terug in Vlaanderen. En waarschijnlijk zal hij hier ook blijven, mede door zijn hoge beschermingsstatus.  We kunnen er dus best mee leren samenleven en onze dieren beschermen tegen dit roofdier. Als veehouder kun je ondersteuning aanvragen voor een aangepaste omheining.

Gemeente Schilde valt binnen het wolvenrisicogebied waar de kans op een wolvenaanval groter is dan in de rest van Vlaanderen. Het risicogebied omhelst de helft van de provincie Limburg en een zesde van de provincie Antwerpen. Voor iedereen die dieren houdt in dit risicogebied komt het er dus op aan maatregelen te nemen om zijn/haar dieren te beschermen. 

Het is belangrijk te weten hoe je jouw weiden en percelen veilig kunt afsluiten, maar ook om te weten wat je moet doen als er toch een wolvenaanval is met schade tot gevolg. Daarnaast zijn er nu twee subsidieregelingen om de meerkosten voor een aangepaste omheining grotendeels te helpen dragen.

Infoavonden

Om alle informatie in detail toe te lichten zijn zowel particulieren als landbouwers met weidedieren van harte welkom op één van de informatieavonden. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

  • Voorstelling van het project
  • Hoe je dieren beschermen en je omheining aanpassen?
  • Wat te doen bij schade?
  • (Financiële) ondersteuning bij particulieren en kleinschalige veehouders
  • (Financiële) ondersteuning bij grootschalige veehouders

Wanneer

  • Vrijdag 2 september om 20 uur, OC 't Centrum, Dorpsstraat 73, 2960 Brecht
  • Vrijdag 9 september om 20 uur, 't centrum, Heidestatieplein 8, 2920 Kalmthout

Inschrijven
Via onderstaande link. Of stuur een mail naar info@vsh.be met vermelding van je naam, mailadres, gsm-nummer en de plaats waar je wenst deel te nemen.