viervoeter

Niets is leuker dan een wandeling in de frisse natuur met je trouwe viervoeter. Je hond is van harte welkom in de natuur, maar enkel aan de leiband. Loslopende honden kunnen namelijk de rust van andere dieren en de natuur verstoren. Zeker in het voorjaar als er veel pasgeboren dieren verscholen zitten in het hoge gras of struikgewas. 

 

Wil je je hond toch even los laten in de natuur?

Trek dan naar een hondenlosloopzone. Op de hoek van de Moerhoflaan en de Dennenlaan kun je met je trouwe viervoeter terecht in zo'n weide. In deze afgebakende groene zone kan je hond vrij loslopen en zich ongestoord uitleven zonder leiband, weliswaar onder toezicht van zijn baasje. Op de website van Natuur en Bos vind je een overzicht van hondenlosloopzones in Vlaanderen. 

Loopt je hond buiten deze zones toch niet aan de leiband? Dan kan de natuurinspectie of boswachter een proces-verbaal opstellen, waardoor je een boete kunt krijgen. Wandel je ergens anders, en dus niet in een bos of natuurreservaat, dan bepaalt het reglement van de gemeente of jouw hond aan de leiband moet. 

Algemene oproep

Het lokaal bestuur Schilde roept alle hondeneigenaars op de gemeentelijke verplichting om honden enkel aangelijnd op de openbare weg uit te laten te respecteren. Ook het melden van (bijt)incidenten is van groot belang. Toch een incident? Laat het zeker weten aan het lokaal bestuur.