Hondenbandana's

Met deze slogan startte gemeente Schilde in samenwerking met Lokale Politie Voorkempen het project 'hondenbandana's'. Aan de hand van hondenbandana's proberen ze hondeneigenaars te sensibiliseren hun huisdier aan de leiband te houden. 

Loslopende honden kunnen de rust van andere dieren verstoren. Zeker in het voorjaar omdat de natuur dan een echte kraamkliniek is. Veel pasgeboren dieren zitten dan veilig verscholen in het hoge gras of struikgewas. Ook broedende vogels op de grond houden er niet van als een snuffelende viervoeter te dicht komt. Ze vliegen weg van hun nest waardoor de kuikens onbeheerd en onbeschut achterblijven. Daarom deelt de politie nog tot zaterdag 5 juni bandana's uit en beloont zo de eigenaars die hun hond aan de leiband houden. Er werd gekozen voor fluo bandana's zodat ze ook in de herfst en winter zichtbaar zijn.

Enkel in de losloopzone op de hoek van de Moerhoflaan en de Dennenlaan in Schilde is het toegelaten honden vrij te laten. Of in uw tuin.

Moedig baasjes aan en steek een duim in de lucht!
Ziet u een baasje die zijn hond aan de leiband houdt? Steek uw duim in de lucht en laat zo weten dat ze goed bezig zijn.