Matthias ondertekent overeenkomst

Persbericht van 24 augustus 2021

Het Tribunaal is een leegstandsproject van de diensten cultuur, jeugd en lokale economie. Sinds november 2020 is het de werkplek van enkele creatieve en ondernemende jongeren tussen 16 en 26 jaar. Een duidelijke win-win dus. Het leegstaande vredegerecht aan de Turnhoutsebaan in Schilde krijgt zo een boeiende, tijdelijke invulling en jongeren krijgen er de kans om in hun eigen gemeente hun eerste stappen te zetten in hun creatieve en ondernemende carrière.  De gemeenteraad beslist vandaag dat ook Matthias Mertens er een stekje krijgt. Deze modieuze Schildenaar wil in het Tribunaal experimenteren met zeefdruk, en nieuwe designs maken voor zijn kledinglijn 'Place Designs'. Ook zijn succesvolle webshop zal hij van daaruit beheren. 

Marian Van Alphen
We kijken alvast uit naar de creaties van Matthias. Hieruit blijkt eens te meer dat er duidelijk nood is aan co-working locaties voor creatieve opstartende ondernemingen!
Marian Van Alphen
Schepen voor lokale economie
Kathleen Krekels
Matthias Mertens brengt samen waar het Tribunaal voor staat. We zijn blij dat we dit als gemeente mogelijk maken en wensen hem veel succes.
Kathleen Krekels
Schepen voor cultuur en jeugd
logo het tribunaal

Meer over de andere ambitieuze jongeren in het Tribunaal

Studio 2970 - kunstenaarscollectief
Studio 2970 bestaat uit vier jonge kunstenaars die het oude rechtszaaltje als uitvalsbasis hebben. De afgelopen maanden hebben zij vooral genoten van de atelierruimte om er te werken aan hun eindwerken en eigen creatieve uitingen. Video, beeldhouwkunst, multimedia en schilderkunst zijn hun dada. Hun stek is een werk- en ontmoetingsplaats. In een coronavrij jaar wil het viertal inzetten op het tonen van hun werk met een tentoonstelling en workshops. Een tijdelijk kunstcafé is ook één van de ideeën.

Vincent Reynders en Lysander Van de Peer – dorpsbrouwerij
Vincent en Lysander zijn prille twintigers met een passie voor bier en motoren. Brouwen doen ze al een tijdje, maar in het Tribunaal willen ze hun product afwerken en aan de man brengen. Hun ruimte wordt zowel labo als stock, bottelarij als verdeelcentrum. Kortom: een multi-inzetbare ruimte om van hun bier hét Schildense dorpsbier te maken. 

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: