Winkeltas

Persbericht van 17 januari 2022

In 2022 wil Schilde een nieuwe digitale cadeaubon lanceren. Met dit project wil de gemeente de lokale handelaren een duwtje in de rug geven. Het gemeentebestuur neemt namelijk de volledige kost van het systeem en alle transactiekosten op zich. Alle lokale handelaars zullen dit jaar de kans krijgen in te stappen in het systeem. Voor de klanten is de nieuwe bon een handig én contactloos betaalmiddel. Zij zullen de cadeaubon 7 dagen op 7, 24 uur op 24, van thuis kunnen aanschaffen. Voor wie niet helemaal mee is met de digitale trein wordt er een fysiek verkooppunt voorzien. De goedkeuring van het reglement voor deze cadeaubon staat vanavond op de agenda van de gemeenteraad.

Marian Van Alphen
Gezien de aanslepende coronacrisis en de soms zware gevolgen voor de lokale economie, kunnen onze ondernemers alle steun gebruiken. De bon stimuleert duurzaam lokaal koopgedrag en het kost de handelaars bovendien helemaal niets.
Marian Van Alphen
Schepen lokale economie

Een praktisch digitaal systeem

Bij de digitale opvolger van de #shop_lokaal bon komt ook geen administratieve rompslomp meer kijken. Alles gebeurt via een veilig digitaal systeem. De nieuwe bonnen bevatten een QR code en een numerieke code die de handelaar kan inscannen via tablet of smartphone. Zo wordt de bon in het systeem opgenomen en wordt de terugbetaling aan de handelaar geregeld. Via de module kunnen handelaars ook alle bij hen gebruikte cadeaubonnen raadplegen.
De bon zal verkrijgbaar zijn met een waarde van 15, 25 of 50 euro of met een zelf gekozen hogere waarde van maximaal 150 euro.

Schilde Schittert
Deze beslissing draagt bij aan de prioritaire actie ‘Inzet centrummanager als bruggenbouwer’ uit het meerjarenplan.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: