simulator Mijn VerbouwPremie

Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen.

Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Wat en vanaf wanneer?

Mijn VerbouwPremie is sinds 1 juli 2022 de eengemaakte premie van de vroegere renovatiepremie en de meeste premies van Fluvius voor energiebesparende investeringen. 

Tot 30 september 2022 kun je de premies (die onderdeel zijn van Mijn VerbouwPremie) tijdelijk niet aanvragen. Vanaf 1 oktober 2022 kun je Mijn VerbouwPremie online aanvragen.

Vraag je Mijn VerbouwPremie aan tussen 1 oktober en 31 december 2022? Dan mogen de facturen die je nodig hebt voor de aanvraag tot 27 maanden (2 jaar en 3 maand) oud zijn. 

Simulator

Via de simulator van Mijn VerbouwPremie kun je op een eenvoudige manier nagaan welke premies je kunt aanvragen en op welk premiebedrag je recht hebt. 

De simulator baseert zich op het gezamenlijk inkomen, de ouderdom van de woning, of je eigenaar-bewoner bent of niet en de diverse werken die je van plan bent om uit te voeren.

Mijn VerbouwLening sinds 1 juli 2022

De huidige Vlaamse 0%- energielening werd sinds 1 juli uitgebreid van een bedrag tot 15.000 euro naar een leenbedrag van 60.000 euro per wooneenheid. Deze lening wordt afgestemd op de laagste en middelste inkomensgroep van de nieuwe Mijn VerbouwPremie. De maximale looptijd wordt verlengd van 10 naar 25 jaar.