Het internationaal rijbewijs is geldig voor een periode van drie jaar vanaf de uitreikingsdatum. Als het nationale rijbewijs minder lang geldig is, neemt het internationaal rijbewijs die geldigheidsdatum over.

Vraag een internationaal rijbewijs aan bij de dienst burgerzaken. Je kunt het document twee dagen na aanvraag komen ophalen.

Maak een afspraak

Je moet je persoonlijk aanmelden voor de aanvraag van een internationaal rijbewijs. Je neemt het volgende mee:

  • je identiteitskaart
  • recente pasfoto (niet ouder dan 6 maanden)
  • je geldig Belgisch of Europees rijbewijs

Een internationaal rijbewijs kost 21 euro.

Als je in het buitenland rijdt, moet je steeds het Belgisch nationaal rijbewijs samen met het internationaal rijbewijs voorleggen. Als je je Belgisch rijbewijs zou verliezen, dan heeft het internationaal rijbewijs geen waarde meer.

Het nummer van je Belgisch nationaal rijbewijs staat ook op je internationaal rijbewijs. Als je je Belgisch rijbewijs vernieuwt, dan wordt je internationaal rijbewijs ongeldig en moet je eventueel een nieuw aanvragen.

In België mag je alleen met een internationaal rijbewijs rijden als je niet ingeschreven bent in België. Als Belg moet je dus op verzoek altijd je Belgisch nationaal rijbewijs tonen.

Buitenlands ambassadepersoneel moet zich met de diplomatieke identiteitskaart wenden tot de Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken om het internationaal rijbewijs te verkrijgen.