sociaal huren

Er is nu één loket voor alle inschrijvingen voor een sociale woning. Het agentschap Wonen in Vlaanderen beheert dit online loket: het centraal inschrijvingsregister (CIR).

Je start je dossier volledig zelf op, digitaal en veilig. Je kunt je dossier nadien ook altijd online bekijken en aanpassen.

Je hoeft je dus niet meer, zoals in het verleden, in te schrijven bij verschillende woningmaatschappijen om meer kans te maken op een vrije woning.

Elke meerderjarige van het gezin moet zich online registreren. 

Je schrijft je online in voor een sociale woning in het centraal inschrijvingsregister (CIR). Ga naar www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Je kan je veilig aanmelden met Itsme of je e-ID met kaartlezer, zorg dat je je pincode kent. Zijn alle gegevens ingevuld? Klik dan op 'aanvraag indienen'. Je bent pas officieel ingeschreven voor een sociale woning als je een bevestiging ontvangt met jouw dossiernummer en wanneer de status van je dossier online op ‘ingeschreven’ staat.

Ben je al ingeschreven op een wachtlijst? 

Dan is het ook belangrijk dat je je dossier online actualiseert en  bevestigt in het CIR. Doe dit voor 20 mei 2024! Doe je dit niet? Dan kan de woonmaatschappij je uit het inschrijvingsregister schrappen en verlies je je plaats op de wachtlijst.

Zie je het niet zitten om dit in je eentje in orde te brengen? Kom naar de maandelijkse zitdag van sociale woonmaatschappij De Voorkempen in buurthuis De 4 Wieken. Zij helpen je graag verder met vragen over het centraal inschrijvingsregister, maar ook met al je andere vragen over sociaal huren.

Je maakt hiervoor een afspraak via socialedienst@schilde.be of bel 03 383 62 18.

Je kunt voor informatie ook terecht bij het energieK woonloket

Maak een afspraak met het energieK woonloket