Gemeente Schilde steunt startende ondernemers met een premie van 250 euro. Kies je voor een Nederlandstalige naam of gebruik je een eigennaam, dan krijg je daar 50 euro bovenop. Open je detailhandel of daghoreca in één van de winkelkerngebieden? Dan komt er nog eens 700 euro bij.

Lees meer en vraag je starterspremie aan

Als je een onderneming wilt opstarten, moet je een aantal zaken regelen. Om deze administratieve verplichtingen van beginnende en gevestigde zelfstandige ondernemers te vereenvoudigen, werden een ‘Kruispuntbank van Ondernemingen’ en ondernemingsloketten opgericht. Als ondernemer bent je verplicht jezelf in te schrijven bij één van de ondernemingsloketten. Je krijgt dan een uniek ondernemingsnummer.

Contacteer een ondernemingsloket

Ga je een handelspand aankopen of huren voor het opstarten van je onderneming? Of wil je verbouwingen uitvoeren, reclame aan de gevel aanbrengen of het pand een nieuwe functie geven? Kijk dan na of je over de juiste vergunningen beschikt.

Naar het overzicht van de vergunningen

Nieuws over wegenwerken in de omgeving van je handelszaak? Nieuwe reglementering voor handelaars, ondernemers? Acties voor ondernemers? Je ontvangt deze en andere ondernemersinformatie uit eerste hand. 

Schrijf je in op onze ondernemersnieuwsbrief

Start je met een handelszaak in onze gemeente? Schrijf je dan snel in voor onze cadeaubon en doe mee. Zo zet je je handelszaak mee op de kaart.

Registreer je zaak voor de cadeaubon

Meer informatie omtrent starten met een eigen zaak vind je op de website van de Vlaamse overheid en UNIZO. 

www.vlaanderen.be www.unizo.be