Persbericht van 21 februari 2022

De Vlaamse overheid bepaalt dat er op 1 januari 2023 nog slechts één speler per regio sociale huisvesting kan aanbieden. Lokaal bestuur Schilde speelt hier op in en keurt nu al de overdracht van het beheer van zijn 49 sociale woningen aan woonmaatschappij 'De Voorkempen' goed. De overdracht leidt tot een efficiëntere inzet van mensen en middelen. 'De Voorkempen' wordt het centrale aanspreekpunt voor sociale huisvesting in de gemeente.

Olivier Verhulst
In de omliggende gemeenten is Woonmaatschappij 'De Voorkempen' al jaren een betrouwbare partner voor het beheren en bouwen van sociale woningen. Met deze samenwerking zetten we in op een verdere professionalisering van onze dienstverlening. De belangen van de sociale huurders staan hierbij centraal.
Olivier Verhulst
Schepen voor wonen
De Voorkempen

Woonmaatschappij 'De Voorkempen'

'De Voorkempen' is een sociale huisvestingsmaatschappij, erkend door de VMSW (Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen) en actief in 5 gemeenten: Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Zoersel en Schilde.
De samenwerking met deze sociale woonmaatschappij leidt tot een schaalvergroting en tot het efficiënter inzetten van mensen en middelen. 'De Voorkempen' biedt sociale huurders één loketsysteem, één inschrijvingsregister en zo steeds een duidelijk zicht op het beschikbare aanbod. Er zal nog slechts één partij met duidelijk toewijssysteem en centrale klachtenbehandeling actief zijn op de sociale woonmarkt in Schilde.

Schilde Schittert
Deze beslissing draagt bij aan de prioritaire actie ‘Sociaal wonen’ uit het meerjarenplan.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: