glasbol

Vanaf eind december was gepland. Maar corona stuurt de vooropgestelde planning in de war. De nieuwe glasbollen zullen vanaf 10 januari in het straatbeeld verschijnen. De oude groene bollen uit polyester maken plaats voor nieuwe en duurzame blauwe glasbollen uit HDPE.

De oude groene bollen uit polyester maken plaats voor nieuwe en duurzame blauwe glasbollen uit HDPE. HDPE is 100 % recycleerbaar, kleurvast en slijtvast. Met de nieuwe inwerpklep wordt de glasbol veel beter afgesloten zodat geurtjes in de bol blijven hangen en insecten hun weg er niet naar vinden.

Ook de lay-out van de bol werd herbekeken, met het oog op een verhoogde verbondenheid met de inzamellocatie. Op die manier wil IGEAN sluikstorten ontmoedigen en een aangenamer straatbeeld creëren. De QR-code op de bol geeft regelmatig nieuwe informatie over het recyclageproces en het gedichtje zorgt ervoor dat de glasbol méér is dan een plek om afval te deponeren. Al siert deze nieuwe glasbol binnenkort het straatbeeld, toch wijzigt er niets aan de manier van inzameling.