Fair trade

Veel producten die bij ons in de rekken liggen, worden geproduceerd in het Zuiden. De producenten worden er vaak onderbetaald en werken er in veel gevallen in slechte omstandigheden. Afgelopen jaar ontvingen we de titel van ‘FairTradegemeente’. Deze titel toont aan dat lokaal bestuur Schilde en haar inwoners eerlijke en lokale duurzame handel niet alleen een warm hart toedragen, maar er ook effectief werk van maken. 

In een FairTradegemeente zet het lokaal bestuur zich in om eerlijke handel te promoten. Maar ook lokale ondernemers, horeca, scholen en bedrijven zetten hun schouders onder dit initiatief. 

Oktober is Maand van de Fair Trade

Om onze nieuwe titel van FairTradegemeente te vieren, organiseren we dit jaar geen week, maar een heuse maand van de Fair Trade! Zo geven we eerlijke en duurzame initiatieven in Schilde meer bekendheid en vergroten we de steun die zij krijgen. 

Het hoogtepunt van deze maand vindt plaats op zaterdag 8 oktober. Die dag kun je mee komen vieren op het FairTradefeest in Werf 44. Naast de officiële huldiging van onze FairTradetitel wordt ook de Duurzame Held van dit jaar in de bloemetjes gezet. Verder kun je deelnemen aan kookworkshops, is er een heus chocoladespel en kun je de fairtradeondernemers van Schilde ontmoeten op hun stands.