Onderwijsaanbod op maat

De STEM-academie gaat op aanvraag op verplaatsing naar de scholen van Schilde met haar aanbod op maat. Zo kun je als leerkracht een proefles in je klas aanvragen. Vrijwilligers van de STEM-academie geven een gastles aangepast aan jouw leerlingen. Zo bouw je de nodige knowhow op om nadien zelf aan de slag te kunnen.

Lego Spike

STEM-materiaal ontlenen

Leerkrachten kunnen via de bib super leuk STEM-materiaal ontlenen! Met onder andere Micro:Bits, Lego Spike, WeDo en Beebots zet je je leerlingen zelf aan het werk. Er zit iets in het aanbod voor het kleuter- tot het secundair onderwijs.

Het vrijetijdsaanbod van STEM-Academie Schilde

Kriebelt het om ook in je vrijetijd aan de slag te gaan met STEM? Dan zul je versteld staan van het ruime aanbod aan workshops en andere activiteiten van de STEM-Academie Schilde. Zo leer je zelf al spelend en onderzoekend bij!

Coderbib

Coderdojo en Coderbib

De vrijwilligers van de STEM-Academie leren je tijdens deze workshops de kneepjes van de kunst van het programmeren met software zoals Scratch.

STEM-kamp

STEM-kampen

Elke zomer veranderen de lokalen van ’t Parkske in het uitvindershoofdkwartier van Schilde. De STEM-kampen worden georganiseerd door Skillz en focussen op specifieke STEAM thema's (Science, technology, engineering, arts, mathematics).

Dag Van de wetenschap 2024

Uitstappen en evenementen

Tijdens de Dag van de Wetenschap op 26 november organiseert de STEM-Academie elk jaar een waaier aan leuke activiteiten. Op Open Bedrijvendag kun je dan weer mee op begeleid bedrijfsbezoek.

Battlestation: UMG

Samenwerkingsprojecten

Samen met experts duikt de Academie in actuele onderwerpen en focussen we ons op een praktisch STEM-traject. Begin 2024 startte zo het project ‘Battlestation: UMG!’

Onze partners

logo VLAIO
Stem-academie

Wij kunnen rekenen op de ondersteuning van VLAIO en van het STEM-partnerschap ‘STEM on the road’ van de AP Hogeschool. Zij bieden onze vrijwilligers opleidingen en educatief materiaal om aan de slag te gaan.